බැදපු තුනපහ මුහුවුන
හතර පාරක් හෝදපු පරිප්පු
ඔලිව් ඔයිල් වලින් තෙම්පරාදු කරපු
නැත්තං....
දෙපාරක් හෝදපු පෙඟවපු පරිප්පු
එවෙලේ කොටපු තුනපහ සමගින්
මිරිස් කුඩු යහමින් මුසු උන
අම්මා කෙසෙල් කොලේ ඔතන බත් එකට
හදපු පරිප්පු තෙම්පරාදුව
අමතක නැති රස නිසාම
යල් පැනගිය මගේ රස නහර
ඔයාගේ ආලවට්ටම් ඉහුම් පිහුම්
මගේ යල් පැනගිය කෑම වට්ටෝරු
කොහොමද අපි
කවදා කොහේ හරි
බෙදාගෙන රස කරමින්
වේලක් දෙකක් වත් තලු මරමින්
රස විඳින්නේ..
අපි එතරම් දුරස් නම්
අපි එතරම් වෙනස් නම්
කොහොමද ඉරේ එලියෙන් හඳ බැබලෙන බැව්
ඔබ මා පිලිගන්නේ......!
පරිප්පුවට හාල්මැස්සන් එකතු කරලා උයලා තෙම්පරාදු කළාම තමයි චෝයි!
ReplyDeleteහාල්මැස්සන් කෙසේ වෙතත්, තලන බටු, නිවිති, සාරණ, කොහිල දළු වලට නම් පරිප්පු දාලා ඉව්වම යස අගෙයි...!
Deleteමගේ නම් ෆේවරිට් එක පරිප්පු වඩේ...වැඩේ කියන්නේ වඩේ හදන්නේ කඩල පියලි කරලනේ...කඩල පරිප්පු වලින්නේ..!
ඕන්නං මසුර් පරිප්පු ඔලිනුත් වඩේ හැදියැකි. ඉන්නවකො ඔහෙට මං හදල පෙන්නන්ට.
Delete@හැලපේ...ඒවා යුතුකම්....!
Deleteපරිප්පුයි හාල් මැස්සොයි එකට උයල කවදාවත් කාල නැහැ. ඒකෙත් හැටි. නිවිති දාල තමා අපේ ගෙවල් වල හදන්නේ.
Deleteපරිප්පු නම් මක්කද අප්පා. සුද්දා ගිය දා පටන් අඩුවක් නැතිව කන එකනේ...
ReplyDeleteමොකෝ පරිප්පු වඩේ එක අමතක උනාය....
පරිප්පු නැතුව කිසි ගතියක් නෑනේ මාතේ අර කස්ටියකට යුද්ධේ නැතුව වගේ....
Deleteපරිප්පු වඩේ සමග ටී බනිස් මේ සංසාරෙදි අමතක කරතෑකි දෙයියනේ...!
රසික ගේ කොමෙන්ටුව පිටුපස මාතලන්....
ReplyDeleteමේකනම් කුමන්ත්රනයක් අෆ්ෆා!
මීට,
ගිනි තියන කස්ටිය!
ගෝලයයි ගුරයිලුනේ....ඔහේලා අපි මරා ගත්තට, ඔය ලොක්කෝ එක මේසේ මගුල් කන්නේ..අර මේ ලඟදි පොටෝ එහෙමත් දාලා තිබුනේ එක මේසේ ඉඳන් පරිප්පු කන හැටි....!
Deleteඔය ඉදල හිටල වලියක් ගියාට රසික මාතයගේ ලව් එකනෙ
Delete// ඔය ඉදල හිටල වලියක් ගියාට රසික මාතයගේ ලව් එකනෙ //
Deleteභීබත්ස රසය කියා දේකුත් තියෙනවා නේ....
යසට කහයි සුදු ළුෑනුයි දමාලා
ReplyDeleteකිරට ලුනුයි උම්බලකඩ තලාලා
රසට පිසෙන මැටි ඇතිලියෙ උයාලා
කටට කෙළ උනයි මතකයෙ මැවීලා
ජයවේවා!!!
ජයවේවා...!
Deleteදුමින්ද කවදද කවි පොතක් ගහන්නේ
Deleteපරිප්පුයි නිවිතියි පෑහේන්නේ නැද්ද අයියන්ඩි..
ReplyDeleteමොකෝ පෑහෙන්නේ නැත්තේ..බලන්නකෝ අර රසිකට දාලා තියෙන රිප්ලයි එක..යස අගේට පෑහෙනවා..හැබැයි නිවිති නම් ඉතින් කොස් ඇට දාලා ගත්තාමත් මරු..ඊටත් මාරයි දෙල් උයනකොට, ඉදීගෙන එන බොරේට නිවිත් කොළ පිටින් අහුරක් දාලා ගත්තම...ඔහේ කාලා ඇති එහෙම...!
Deleteලෝකෙ දෙකොනක හිටියත්
ReplyDeleteදවසට එක වේලක් වත්
පරිප්පු නොකන බව
කියන්නේ කෙසේද?
සිංහලයා මෝඩයා
Deleteපරිප්පු කන්න සූරයා කියල එපැයි කියන්න හිටං...!
මට අපේ කුකා පරිප්පු එපා කරවලා තියෙන්නේ...
ReplyDeleteඌ හදන ජරා පරිප්පු හොද්ද වගේ එකක් මම අඩු ගානේ කැම්පස් එකේ කැන්ටින් වලින්වත් කාල නැහැ...
ඒ මදිවට දෙහි ගම්මිරිස් නැති, මිරිස් කුඩු සහ ලුණු විතරක් දාල අනල ගන්න සම්බෝලෙකුත් එවනවා බත් මුලට...
ඒක දැක්කම ඉතින් උදේ පාන්දර බඩ පපුව දඟලනවා...
මම හිතුවෙ නෝනට උයන්න ඇහැකිය කියලා...ඔහොමත් අවලාද කියනවද අප්පා...!
Deleteඅද උදෙත් රස විංදා සම්බෝලේනං.. ඌ පරිප්පු උයන්නේ බැදල.. මමනං ගෑවිච්චි බත් ටිකක්වත් කන්නේ නෑ.. වාසනාවං..
Deleteචෙෆ්,
Deleteනෝනට උයන්න පුළුවන් උනාට අපිලට උදේ දවල් වේල් දෙක කන්න වෙන්නේ මෙස් එකෙන් නොවැ...
ඔය තව එකෙක් ඇවිත් අපේ කුකා ගැන සහතිකයක් දීල ගිහින් තියෙන්නේ...
රෑට නම් ඔන්න ගෙදරින් කෑම...
එහෙම කියන්න එපැයි ලොකූ....!
Deleteකවියෙන් පරිප්පුය
ReplyDeleteරතුහාල් සහ මැල්ලුමය
බඩේ බේකන්ය
ස්කැම්බල්ඩ් එග් සමඟ
ලුණු?
Delete@ ඉයන්-
Deleteඒ බොරුය..
ඒ උදේටය...
අපි හරිම වර්සටයිල් සංහිදියාවාදීන් ය..
තෝසේ මසාල වඩේද කමුය...!
@Pra Jay..
මදිය....හැක්...!
එතරම්ම ප්රජාතන්ත්රවාදීය...
කන ඇත්තෝ ඇති පදම් බෙදාගෙන ලුණු යහමින් දමාගෙන බුදින්නෝය...!
chef-Architect, බොහොම ස්තුතී රෙසිපි වලට. හැමදාම වගේ ලස්සන නිර්මාණශීලි නිර්මාණයක්.
ReplyDeleteඔහොමත් අපහාස කරනවද මේ අහිංසක ඇල් බෝඩ් කාරයොන්ට...ඔහේලාට වගේ ගැට්ට තියලා බරසාර වචන ගලපන්න අපට නම් බෑ තමයි...
Deleteරෙසිපී..මයි ෆුට්..හුහ්...!
ඔහ් සමාවෙන්න... ඔබේ කවි බොහොම බර සාරයි. කවිය අතරේ ලියවුනු රෙසිපිත් බොහොම රසවත් නිසා ඒ ගැනත් සදහන් කළා. මගේ කවි නම් ඉතිං...... :) හා හරි හරි ඉතිං මෙලොරහක් නැ..
Deleteමාර පරිප්පුවක්නේ.. මං කියුවේ ඉරයි හඳයි වගේ ඈතක ඉන්නවනං එකට කෑම වේලක් කන්න මාර පරිප්පුවක්නේ කන්න වෙන්නේ..
ReplyDeleteඅපි හදමු ඉරයි හඳයි යාවෙන ඉසව්වේ පොඩි මුලුතැන්ගෙයක්..එතකොට ඇහැකි ඕන පදං පරිප්පු උයාගෙන කන්න දෙන්නා එක්ක...!
Deleteඔයාල දෙන්න මොකෝ මෙයා මේ ....එක් වෙන්න යන්නේ
Deleteඅපි දෙන්නා විතරක් නෙවෙයි මෙයා..ඉවානුත් එනවා කිව්වා අපිලා එක්ක ඉර හඳ යාවෙන ඉසව්වෙ..."
Deleteපරිප්පු මැල්ලුම තමයි ආතල්....මසුයි,බතුයි එක්ක.
ReplyDeleteමේ දැන් වග කිව්වා ඒවැයින් පිඟානකට....හහ් හහ් හා...!
Deleteශෙෆා....උඹ කියන කොළ ජාතිය අතපත ගානවද...ලංකාවෙදි මොකක්ද කියන්නේ මම දන්නේ නැහැ. මෙහෙනම් වර්ග කීපයක් තියෙනවා. අපි ඒක පරිප්පු වලට දානවා, තෙල් දානවා. රස එලවලුවක්. ගෝවා කුළකයේ වෙන්න ඕන.
Deleteමොනාද බන් උඹ කියන කොළ කියන්නෙ? ඇහුවමයි
Deleteඅප්පට කේල් !!!!ඒක ටයිප් වෙලා නැහැනේ . kale,,curly kale, green kale, red kale etc;
Deleteඑංගලන්තේ ඈයෝන්ට කේල්..අපිලට කොලගෝවා වෙච්චි..ඒකත් ඉමේජ් සර්ච් කල නිසා දැනගත්තේ...මැල්ලුම නම් ආතල්...ගෝවා පරිප්පු අමතකම උනා නෙව...ග්රීන් කේල් විතරයි මෙහේ මම දැකලා තියෙන්නේ..ගස් ගෝවා කියලත් කියනවා මයේ හිතේ..."
Deleteඑංගලන්තේ ඈයෝන්ට කේල්..අපිලට කොලගෝවා වෙච්චි..ඒකත් ඉමේජ් සර්ච් කල නිසා දැනගත්තේ...මැල්ලුම නම් ආතල්...ගෝවා පරිප්පු අමතකම උනා නෙව...ග්රීන් කේල් විතරයි මෙහේ මම දැකලා තියෙන්නේ..ගස් ගෝවා කියලත් කියනවා මයේ හිතේ..."
Deleteමේ අර දියවැඩියා ජාන එක්ක එවන ඉංදියන් පරිප්පු නෙමෙයි මම හිතන්නෙ..
ReplyDelete(ඊස් ඇට් කල්පනා ලොව අතරමංව.)
සාරණ + පරිප්පු
නිවිති + පරිප්පු
සුදුළුෑණු යහමින් යොදා පොල් කිරෙන් සාදාගත යුතුය.කහපාටට තිබිය යුතුය.බත් නොතිබුනත් මට නම් කම් නැතිය.
ජයවේවා..!!
ඉන්දියාවෙන් එනවනං දියවැඩියාව උනත් කමක් නෑ..බුද්ධාගම වැඩියෙත් එහෙන්නේ..ඉන්නකෝ අපි එක්ටා සයින් කරනකන්..හොඳවෑං පරිප්පු ගෙනත් දෙන්න ඉන්දියාවෙන්...!
Deleteමොකෝ ඉටිපංදං පත්තු කරලා .. කරන්ට් එක නැතෙයි ..??
ReplyDeleteපරිප්පු තෙම්පරාදු කරද්දි සැමන් ටිකක් දාල දෙහි ටිකක් දාල ගත්තමත් මරු ...
ලයිට් ගියා නේන්නං..ඉඩෝරෙට වෙන්නැති...!
Deleteදෙහි බින්දු කීපයක් කොහොමත් දානවමයි ලිපෙන් බාන්න කලියෙන්...ඒත් සැමන් කේස් එක නං ඇහුවෙත් අදයි...ඇයි හාල්මැස්සොත් දානව කියන්නේ...බයේ බෑ ඕවා කරන්න..කිලෝ එකක්ම 165/-ක් නේ පරිප්පු..!
ආයෙත් අහලා, මොනා තිබ්බත් වැඩක් නෑ පරිප්පු නැතුව.
ReplyDeleteඒකනේ....උයන්න දන්නවද පරිප්පු...බැරිවෙන්න විදියක් නෑ...!
Deleteආතල් පරිප්පු කවියක්මැය. හබරල වලින් පරිප්පු වලට පැන ඇති සෙයකි.
ReplyDeleteහැක්.....!
Deleteමේ සංසාරේදී පරිප්පු නැති ලෝකෙක උපදින එක තරම් භයානක දෙයක් ගැන හිතා ගන්නත් බැරි තරම්.. හෙහ් හෙහ්..
ReplyDeleteමට නම් පරිප්පු තෙල් දාල , හාල්මැස්සෝ හරි තොන්ඩයෝ හරි බැදුමක් තමයි දිව්ය ලෝක රස දෙන්නේ..
මටත් හැම වේලටම උනත් පරිප්පු නම් ඕනමයි....!
Deleteදකුණු ආසියානු ජනජීවිතය පරිප්පු ආශ්රිතයි.
ReplyDeleteදකුණු ආසියානු ප්රේමය ජලාශ්රිතයි. (සිංහල/දෙමල/හින්දි/බෙංගාලි/පාකිස්ථාන්/ චිත්රපටිවල තියන බොහොමයක් ප්රේම ගීත, ගංගා/වැව්/මුහුදු/දිය ඇලි/වැස්ස/ ආශ්රිතව තමයි සැකසෙන්නේ)
විචා එක සැරයක් මම දැක්කා එක වෙස්ට් බැංගෝල් ජාතිකයෙක් පරිප්පු හදන කොට, මැනුවල් බ්ලෙන්ඩර් එකක් පාවිච්චි කරනවා හොද්ද ලිපේ තියෙද්දි දිගටම...එතකොට පරිප්පු සුප් එකක් වගේ ඒක හැදෙන්නේ..චපාති කන්න නම් නියමයි...
Deleteඇත්තට බැලුවාම අපේ ජීවිත බත් පරිප්පු ගංගා ඇල දොල නැත්තං මුහුද, මාලු දෙල් පොල් වගේ නේ දිගඇරිලා තියෙන්නේ...? මම කිව්වේ පිහිටීම අනුව...!
ලෝකෙන් පරිප්පු තුරන් කරොත් ජීවත් වෙන්නේ කොහොමද කියල මටනම් හිතාගන්න බැහැ චෙෆාකි..
ReplyDeleteඉස්සර අපි පුංචිකාලේ ඉස්කෝලේ ඇරිලා ගෙදර එනකොට කුස්සියේ ඉදෙන පරුප්පු හොද්දේ සුවඳ වත්තට ඇතුල් වෙන්නත් කලින් නහයට දැනෙනව. ඒත් දැන් පරිප්පුවල ඒ සුවඳ දැනෙන්නේ නැත්තේ ඇයි කියන එක මට හරිම ප්රශ්නයක්. මිනිස්සු අධාර්මික වෙන්න වෙන්න පොළොවේ රස ඕජාව පහල ගිහින් ආහාර වල රසය නැතිවෙලා යනවා කියල බුදුරජානන් වහන්සේ අග්ගඥ්ඥ සූත්රයේ දේශනා කරලා තියෙනවා.. ඒක වෙන්න ඇති හේතුව..
මටත් ඇත්තටම ප්රහෙලිකාවක් ඇයි අපි උයන පරිප්පු වලින් ඒ සුවඳ එන්නෙ නැත්තෙත් සමහර වෙලාවට විතරක් එන්නෙත් කියලා..හේතුව අපි හෝදනවා වැඩියි දේවල් දැන් වස විස තියෙන නිසා...ඊයේ මම BBC එකේ දැක්කා අපට ඇලජීස් වැඩි වෙන්න හේතුවත් අපි හයිජනික් වැඩි නිසාලු...අපි දියුණුවෙන කොට නේචර් එකෙන් පිරට දුවන නිසා වෙන වැඩ හැබෑට...!
Deleteසුද්දො ඉන්දියාවෙන් දෙමළු ගෙනල්ල වැව්ව තේයි, ඒ දෙමළුන්ට කන්න ගෙනා පරිප්පුයි නොතිබ්බනන් අද සින්හලු කොහොම ජීවත් වෙයිද මන්ද.
ReplyDeleteමගෙත් පරිප්පු හොද්ද ෆේවරිඋට් කෑමක්. ඒත් අපේ නෝන හදන පරිප්පු හොද්ද තරම් හොඳ එකක් තාම අහුවෙලා නෑ
ඩෙයියෝ ෂාක්කි පරිප්පුත් ශුද්දද ගෙනාවේ. කෝ ඔය ලොකු පුතා හෙම අහළ පහළ ඉන්නවැයි ?
Deleteමොකා ගෙනාවත් අදත් ගේන්නේ පිටරටින්නේ...කමක් නෑ නේ...ලංකාවෙන් ගන්න පුලුවන් දේවලුත් සමහරු ගන්නේ පිටරටින් නොව..නැද්ද ගමයෝ...!
Deletehe he ඔව් ඔව් හැබෑටම පරිප්පු ඒ කියන්නා ඔය ධ්යාන ජාතිය ලංකාවේ හදන්න බැරිද? ඉන්දියාවේ ඕක හැදෙනවා නම්.
Delete