art credit to a-twisted-mind |
හෙට දෙකට පලලා
හුළං විස්කෝතු දෙකක් වෙන්න තියෙන
පොඩි බනිසක් අද කෑවාම
වගේද
වරකා වෙලා ගස් යට වැටෙන්න කලියෙන්
අතින්ම කඩාගෙන හදාගත්ත
පොළොස් ඇඹුල....?
පොඩි ඈයෝ
සෙල්ලම් කඩ දාලා මස් වලට ගන්න කළියෙන්
ඉස්සො ටිකක් දාලා තෙල් දාලා ගත්තම
මොනා වෙනවද කෙහෙල් මුවකට...?
අච්චාරු දානවද මාලුවට උයනවද
රට අඹ තියෙද්දි
කර්තකොළම්බන්...!
ගොටුකොළ දිහා බලාගෙන
මොකට හදනවද සම්බලක්
මිටියකින් මුකුනුවැන්න...!
ෆුඩ්සිටියේ තියෙද්දි ලාබෙට දෙහි
ඇයි වදේ හදන්න කියන්නේ ලුනු දෙහි...!
රෝස පාටට හීනියට දිගට
ඉව්වම සුවඳ හමන අපේ කුඹුරේ වී කොටාපු හාල්
ඇයි වදේ පරදින්නේ 139ක් දීලා ගේන කීරිසම්බාවලට....!
අපරාදෙ කියන්න බෑ පිස්සුවෙ හොඳ එකම තමා.
ReplyDeleteතාම හොඳ සිහියෙන් සිටිමි...කුස්සිය තියෙනකන් මගේ ඔලුව අවුල් නොවී තියාගතෑකි හැලපේ..ඒකටත් හෙනේ වැදිච්චදාට වැඩේ කලාස් හෝ ගයා...!!
Deleteමේවට වෙන්න ඕනේ රැඩිකල් කවි කියන්නේ...... Superb...!!
ReplyDeleteසෙද්ද....!!
Deleteකුස්සියේ පිස්සෙක් ඉන්නවා කියන්නේ මොකටදැ,
ReplyDeleteමෙහෙම ලස්සන කවි මවන්නෙක්ට ඇත්තටම....
රහයි චෙෆාකි.
ජයවේවා!!!
පිස්සා පිසින කෑම පිස්සු සහයි කියලා හිතමු අපි....!!
Deleteලුණු ගානට තියෙන රසම රස සුවඳ කෑම වලට කියන්නේ "පිස්සු සහයි" කියලා ලු
Delete"පිස්සු සහයි" රහ කොහොම වුණත් කාලා පිස්සු වගේද?
Deleteකාලාම බලන්නට ඕනේ දුමී :) :)
Delete@ BEJ...ලුනු කන්න හොඳනෑ යෝදියේ...!!
DeleteArchi මං කිව්වේ ලුනු ගානට කියලනේ... :) :)
Deleteපිස්සු කියන්නත් බෑනෙ ඉතිං. ආසාවනෙ
ReplyDeleteආසාවත් පිස්සුවක් මහේශ්...!
Deleteඉව්වාම පිස්සු අඩු වෙනවලු..අර පන්සලේ රටාවට වැලි මළුව අතුගෑවම වගේ...!!
පිස්සු හැදෙන්නේ නැතුව තියෙන්නේ කොහොමද..
ReplyDeleteවේලිච්චි බනිසක් දෙකට පළලා
හුළං ඉස්කෝතු පලුවක්වත් හදා ගන්න නොදන්නා අපිට..
මේ වගේ කටට කෙළ උනන පෝස්ට් කියෝනකොට..
හි හි හි....!!!
Deleteකියලා වැඩක් නෑ මේක කියෙවුවාම ශෙපෑකිගේ ගෙදර එන්න තරම් හිතුනා. ඔය කියපු දේවල් වලින් එකක්වත් කෑවේ අන්තිමට අවුරුදු ගාණකට එහා.
ReplyDeleteඔහේ එනවැයි කිව්වට එන එකක් යැ..මාල දිවයිනෙන් හැරිලා ආපහු යනෝනේ...ආවොත් කන්න දීහැකි ඔක්කොම ජාති...!"
DeleteI was in sl recently but just for few days. I will visit u when I have spare time for sure. So we should cook n drink .😊 ha ha
Deleteඅන්නාසිවලට මොකද කියන්නේ...
ReplyDeleteමම හිතුවෙ උඹලා කියාවි කියලා...!!
Deleteලෝබයොන්ට කැපිය හැකියැ අන්නසි...!!
Deleteඅපේ ගෙදර ටින් අන්නාසි උයනවා මචං. කිසි වෙනසක් නැහැ රසේ. ඌරු මස් එකටත් පොඩ්ඩක් දාල උයනවා. ඌරු මස් එකට ග්රීන් ඇපලුත් දාලා උයනවා මම නම්. ඔය දෙකම හොඳ කම්බිනේශන් එක.
Deleteඒකේ ශුගර් සිරප් තියෙනව නේද???
Deleteඌරු මස් කේස් එක ට්රයි කරන්න ඕනී නෙක්ස්ට් ටයිම්...!
:)
පයිනැපල් ඉන් වෝටර් ගනින්. හොඳට ඩ්රේන් කරපුවාම හරි. පයිනැපල් ඉන් සිරප් ගන්න එපා.
Deleteපිස්සුද බන්...ගේ වටේට අන්නසි වවාගත්තේ නිල්වැල්ලේ ට්න් අන්නසි කන්නද...!
Delete:)
ඒක ෆොර්ගෙට් වුනානෙ....
DeleteAdooo annasith thiyenawa da? 😢😢😢😢😢
Deleteසමාවෙන්න කලින් ෆෝන් එකෙන් කොමන්ට් දැම්මේ. අවුලක් එනවා. ඔය වැඩිපුර රිප්ලයි කපලා දානව්ද?
Deleteඅන්නාසියි සූකර මාංසයි...ම්ම්ම්ම්... වහාම ට්රයි කොරමි.
Delete////.ගේ වටේට අන්නසි වවාගත්තේ නිල්වැල්ලේ ට්න් අන්නසි කන්නද...!
Delete:)/////
අපට කොහෙද මාලු...අපි යනවද මූදු...
//අන්නාසියි සූකර මාංසයි...ම්ම්ම්ම්... වහාම ට්රයි කොරමි.///ගස්ලබ්බෝ...ඇපල් සහ අන්නාසි, වගේම අබ (මස්ටර්ඩ්) පෝක් එක්ක හොඳට ජීර්ණගත වෙනවා කියලා සූප වේදයේ කියනවා. එහෙම කම්බිනේශන්ස් ගොඩක් තියෙනවා....ඔය බටහිර පන්නයේ කුකින්ග් වල ප්රධාන කාරනා කීපයක් කියවෙනවා. ඒක රස, ඇස් පිනවීම, ගිලීමේ පහසුවේ, ජීර්ණය දක්වා පොඩි කතාවක්. ඒක ඉගෙනගන්න හොඳ ශිල්පයක්. කෝකි කම හරි රසවත්. ඒක සයන්ස් සහ ආර්ට් මුසුවුනු මහා රසවත් සබ්ජෙක්ට් එකක්. ශෙෆා ඒ ආතල් එක ගන්නවා මගේ හිතේ. හදලා දීලා අනිත් අය කනකොට තියෙන්නේ ෆුල් සොමියක්. රංගි ඒක හොඳටම දන්නවා. හැබැයි රස්සාවක් හැටියට නම් වාතේ බං. කුකින්ග් එක්ක එක්ස්පෙරිමන්ට් කරන්න ඕන. ඒක රස්සාවක් හැටියට අමාරුයි. මේක වෙනම සබ්ජෙක්ට් එකක්. වාඩිවෙලා අඩියක් ගහගෙන උයන කෙනාට පොඩි හෑන්ඩ් එකක් දීගෙන රස විඳින්න ඕන වැඩක්. හොඳ කුකරි ටීවී ප්රොග්රම් එකක් කරන්න හරි ආසයි. ඒත් ඕවා මාර වද වැඩ ලබ්බෝ.
Delete///ඒක රස, ඇස් පිනවීම, ගිලීමේ ////
Deleteකියන තැනට සුවඳත් එන්නම ඕන. මට මිස් වුනා..
///.ඔය බටහිර පන්නයේ කුකින්ග් වල ප්රධාන කාරනා කීපයක් කියවෙනවා.////
Deleteබටහිර කුකින් පන්නයේ විතරක් නෙමේ...අපේ සිංහල කෑම සංස්කෘතියෙත් එහෙමයි. ඕනම කෑමක් හදනකොට ඒ සමගම ජීර්ණය ගැනත් ඒ එකතුකරන දේවලින් එකතුවෙනවා. වතුර කියන්නෙත් ඒ වගේ condiment එකක් නේ කෑම කතාවෙදි.
මාත් ආසම දෙයක් තමා කට ඇරන් ටීවී එකේ ට්රැවල් ඇන්ඩ් ලිවින් චැනල් එකේ කුකරි ප්රෝග්රෑම් බලන එක......හරිම සරලයි...නෙත්කලුයි...ටීවී එකෙන් සුවඳ එලියට එන්නෙ නැහැනෙ
Deleteහුරේ වරේවා...!!!
Delete@විසිරි මං නම් එහෙම බලන ගමන් රස මවාගෙන සුවඳ මවාගෙන එක්කෝ මාරි බිස්කට් හරි නැත්තම් මෙලෝ රහක් නැති ඕට්ස් හරි ගිලිනවා කිරිත් එක්ක.... Travel & Living විතරක් නෙවෙයි Chef-Archi ගේ බ්ලොග් එකත් බලන ගමන්....
Deleteකඩේ මාළු වැඩක් යැ
ReplyDeleteමාළුන් බීලී බාන කොට
වැවේ කොහෙද චම්පිකා කෙලවලු මාළු....!!!
Deleteගස් යට කුණුවෙන්න අරිනවාට වඩා ඇපල් මාළුවක් කොච්චර රසද...
ReplyDeleteකැන ගහේ තිබිද්දි ඇවරියක් කපාන ලෙලි ටික හීනියට ලියලා කූනි දාලා තෙලට,
Deleteගෙඩි ටික කිරට අලුකෙසෙල්
හිරකාරයින්ටත් අලුකෙසෙල්
තනිකඩයොන්ටත් අලුකෙසෙල්...!!
එතකොට කූනි ටික ?
Deleteහපොයි..හීනියට ලියපු අලුකෙසෙල් ලෙලියි, කූනියි තමා ඉතින් තෙල් දාලා ගන්නේ..තක්කාලි ගෙඩියකුත් කපලා දැම්මා නං හරි ඉතිං...නිකන් යැ පිස්සු කියන්නේ දුමී...!!!
Deleteහිරකාරයින්ටත් අලුකෙසෙල්
Deleteතනිකඩයොන්ටත් අලුකෙසෙල්...කියපු හින්දා කූනි ටික කාටද කියලයි ඇහැව්වේ...
කූනි ටික හිරකාරියන්ටයි, ශෙෆා වගේ කසාද බැඳපු එවුන්ටයි...
Deleteජේලර් කෙනෙක්වත් උනානං ඉතිං කාරි නෑ අරූ ඔහොම ආඩපාලි කීවට..අපිට මුරුංගා විතර ඔබින කෑමක් තවත් නැත...තමිල්නාඩු වල හනිමූන් ජෝඩුවට විශේෂයෙන්ම මුරුංගා උයනවා සෑ කෑමට...හුහ්...!!
Deleteමුරුංගා.....ඇදලා දාන්න පුලුවන් ඇති ....හුහ්.
Deleteඕමාන්වල අපේ ගේ ඉස්සරහා තිබුනා අරූ පත මස් මුරුංගා ගහක්...පෙබරවාරියේ වහිනවනේ..අතු පිරෙන්න මුරුංගා..වැස්සට වටුනා අතුටික ඔක්කොම වතුර බරටයි, හුළඟටයි...උදේ වෙනකොට තමිල්නාඩු සෙට් එක ඩිකි පුරෝගෙන ගෙනිච්චේ මුරුංගා කරල්..අමර්නාථ අපේ අකවුන්ටන්ට් තමයි ඩිකියට පටෝනකොට කිව්වේ මුරුංගා සහ හනිමූන් කනෙක්ශන් එක...අත මිට මොලොවලා වැලමිර ගාවින් අනිත් අතින් අල්ලන් ඉරෙක්ශන් එකක් සංකේත කරනගමන්මයි කිව්වේ...:)
Deleteඕමාන්වල හොඳට මුරුංගා හැදෙනවා නේද. මම හිටියේ හරාමල් තමයි කාලයක්ම. ඒ වත්තෙත් මුරුංගා තිබුනා. කේරළයෙක් හිටියා ජෝසප් කියලා. ඌ හැමදාම කඩන් යනවා. උන් හරි ආසයි.
Deleteමුරුංගා කොළ සහ කක්කුට්ටෝ....වරේ වා...
අපේ උන්දලාට කොච්චර කියුවත් අළුකෙහෙල් ලෙලි ටික විසි කරනවානේ.. ශිහ්.. රසම හරිය
Deleteකමියෝ..ඊලඟ දවසේ හෙමීට ලෙලි ටික උඹ හදහංකෝ..එතකොට ආයෙත් වීසිකරන එකක් නෑ ඒ ඇත්තී...!
DeleteWhat's the connection between muringa n rest? We used to eat in white curry when I was a kid. We had a tree in our home garden.
DeleteThe leaves n shrimps matches well same as aru said.
අපෙත් අහල පහල මුරුංගා තිබ්බා..ඒ ගස් දෙකම ඊයෙ පෙරේදා කපලා දාලා
Deleteඅවුරුදු බර ගානකට ඉස්සෙල්ල එකදහස් අටසිය බර ගනංවල එක දෙමල පිලිම් එකක් බැලුව. ඒකෙ සෑර් කෙනාට ට්රයි කොරන ගෑනුකෙනා ගේ ගාව තියෙන මුරුංග කොල පොතු මුල් මල් කරල් හැම ලබ්බෙංම වෑංජෑං හදල දෙනව පොරකට. ඊට පස්සෙ ඒකට නිංද යන්නෑ කියහංකො ටෙන්ට් ගහං එහෙට්ට මෙහෙට්ට පෙරලෙනව..
Deleteහි හි හි....
Deleteඒක නම් මරුම මරු පිස්සුවක්....
ReplyDeleteනෑ නෑ විසිරි..මගේ ඔලුව අවුල් උනාම කරන භාවනාවක් තමයි ඔහේ ඉවීම....!
Deleteපිස්සු තදවෙන්නේ උයන එව්වා කන්න කෙනෙක් ලඟපාතක නහී හේ උනාම...!!
මේක අවුරුදු විස්සක් විතර ප්රගුන කරපු ප්රතිකාර ක්රමයක්...අර පිස්සු දොස්තර සරත් විමලසූරියගෙන් අහන්නකෝ...!!
එයා එනවා මගේ වනවාසලට..ඉතිං එයැයි දන්නෝ මේ කියන කතා ඔක්කොම..!!
චෙෆාකි. මේ කෑම ගැන කියෙව්වම මගේ ආච්චි අම්මා මතක් වුණා. කොප්පර සම්බෝල, බිලිං අච්චාරු, තැල් කොල ඇඹුල.... ආච්චි අම්මා ඉන්න කාලේ අපිට හදලා දෙනවා.
Deleteදුමීගේ ආච්චි මගේ කන්ටෙම්පරරි කෙනෙක් වෙන්නැති...කොට්ටපොල් සම්බෝලේ තමයි දුමී ඔය කියන කොප්පර සම්බෝලේ....අපි දැන් සීයලානේ (ගතින්) දුමී...:)
Deleteගත සීතල වුණාට මොකෝ චෙෆාකි. හිත තරුණ හින්දනේ මේ වගේ ලස්සන අදහස් මවලා ඒවා අපටත් කියවන්න දාන්නේ.
Deleteදුමී කියනෙක හරි...හිතින් තරුණ ලියන්නන් කවදාවත් වයසට යන්නෙ නෑ...චෙෆ්....ඔයත් එහෙම කෙනෙක්
Deleteවැඩ අස්සෙ මේව කියවන්න එනවට ගහන්න ඕන අපිට. දැන් ඉතින් කෙල ගිල ගිල හිටපන්කො
ReplyDeleteබෝඩර් ක්රොසින්ග් එක 9-15 අතර කරහං කිව්ව විදියට...උයලා දෙන්නං ලුලූ එකෙන් අරන්....:)
Deleteඉස්කෝලේ යන කාලේ සුජීව ප්රසන්නගේ කෑම වට්ටෝරු නවකතා පොත් බැලුවට පස්සේ මේ වගේ කටට කෙල උනන මේනූ එකක් දැක්කමයි.
ReplyDeleteදැන් ඉතින් චෙෆාකි මේවා හදාගෙන පිස්සෙක් වගේ පිස්සෙක් වගේ කනවද ඊරිසියයි අප්පා.
නෑ නොව..ඉවීම පමනයි විඳින්නේ...කන්න අය එනකන් බලාගෙන ඉඳලා ඇසුත් බෙල්ලත් කකියනවා...අර ඔයා වගේ එලියට බැහැපු වෙලේ ඉඳන් කෝල් කරන අය කොහේද ඉතිං අපිට..ඔලුව කූල් වෙනකන් උයලා බලාගෙන ඉන්න එක ඇරෙන්න...!!!!
Delete:)
රතු ලූනු සමග වැල්පෙනෙල... එක්කො ඔනේ නෑ හිටන්
ReplyDeleteඔහේට එච්චරයි මදි දැන්....අපිනං වනගත් උනාම වැල්පෙනල කැඳ උදේට හදාගන්නෝ...එහෙදි අපි තනිකඩයෝ නෙව...!!!
Delete:)
pissu double venava
ReplyDeleteඑහෙම උනොත් එන්නං ට්රීට්මන්ට්ස් වලට...;)
Deleteවැරදිලා හරි වැටෙන කෑම ගැන පෝස්ට් එකක්,කන්ස්ට්රක්ශන් ගැන පෝස්ට් එකක් සෑහෙන්න වටිනවා නෙව.
ReplyDeleteජයවේවා..!!
ඒ උනාට මේක පැල් රකිනවා වගේ වැඩක් ගස්...!
Deleteගෙදර බත් ඉදෙද්දී කඩෙන් කන්න හිතන්නෙපා!
ReplyDeleteබත් විතරක් කාලා මදිනේ...ඉතිං ඉඳලා හිටලා කඩේකින් කන්න ඕනි..ඒවා යුතුකං..!!
Deleteමතක ඇතුව හැම එකටම ලුණු දාන්න.... :)
ReplyDeleteමාතේ..කන ගමන් තමන්ට සරිලන ලෙස ලුණු දමා ගතයුතුය...කියලා කිව්වට අහනවයැ ඔහේ..!!!
Deleteචෙෆ්... ඔහේ මෙහේ එනකොට ඔය මොනවා හරි හදාගෙන ඇවිත් අපිට ටිකක් බෙදුවා නම් නේද අගේ
ReplyDeleteමෙහෙන් මොනාවත් ගේන්න ඕනි නෑ කොච්චි..ඔක්කොම ජාති ඔහේ තියෙනවා..ආවාම උයලා දෙන්නං මචෝ..සුමානයක් ඉවසහං...!!
Deleteචෙෆෙක් කුස්සියට වෙලා
ReplyDeleteනටන පිස්සු වලින් හැදෙන කෑම
අපි කුස්සියක පිස්සු නැටුවොත්
හැදෙයි ද?
නටලා බලන්න වෙලාවක...!!
Deleteමහ පිස්සෙක්.
ReplyDeleteමහ(ත) පිස්සෙක්....!!
Deleteලුණු දාන්න
ReplyDeleteබෑ..දාගෙන කන්න....!!!
Delete